Minulle tärkeitä asioita joita haluan edistää

Rakennetaan tasa-arvoista Helsinkiä. Asuinalueiden hyvinvointierojen kaventaminen sekä eriytymiskehityksen pysäyttäminen ovat kestävän kaupunkikehityksen tärkeimpiä kysymyksiä. Helsingissä asuinalueiden erot ovat kansainvälisessä vertailussa pysyneet kohtuullisina, pidetään huolta että näin on jatkossakin. Tarvitaan voimakasta panostusta asuinalueiden kohentamiseen ja palvelujen turvaamiseen. Keskeisenä ideana on hyvän kierteen voimistaminen ja asuinalueiden elinvoiman vahvistaminen

Helsinkiin muuttaa tänäkin vuonna noin 3500 vieraskielistä uutta asukasta. Jotta jokainen tuntisi Helsingin kodikseen, on meidän satsattava kotoutumiseen pitkäjänteisesti. Jokaisella on oikeus suomen kielen oppimiseen, tarvitaan edullisia vuokra-asuntoja, tukea kouluihin ja on tuettava maahanmuuttajien omaa toimintaa. Tehdään Helsingistä hyvä kaupunki kaikille!

Helsinki tarvitsee lisää asuntoja. Asuntopulan ratkaisuun tarvitaan asuntotuotannon lisäämistä ja kaikkien väestöryhmien tarpeiden huomioon ottamista. Olen edistänyt edullisten ja non-profit-periaatteella toimivien vuokra-asuntojen rakentamista, nyt tarvitaan tekoja tavoitteisiin pääsemiseksi. Helsingin oman kohtuuhintaisten ja non-profit periatteella toimivien vuokra-asuntojen tavoitteista pidetään kiinni. Kaupungin vuokra-asunnoissa ei tarvita tulorajoja. Vanhaa rakennuskantaa voitaisiin luovutettaisiin omatoimisille asukasryhmille asuntorakentamiseen. Tästä on hyviä esimerkkejä.

Elävä kaupunkikulttuuri tarvitsee joutomaita. Helsinki on ollut edelläkävijä
vanhojen rakennusten ja kaupunkitilojen antamisessa asukas- ja kaupunkitapahtumien käyttöön. Uutta käyttöä odottavia rakennuksia ja teollisuustiloja voisi vielä enemmänkin antaa kulttuuritoimijoiden, kansalaistoiminnan ja taiteentekijöiden käyttöön ja mahdollitaa niissä tapahtuva toiminta. Joskus näistä voi tulla pysyviäkin, tämä elävöittää kaupunkia.

Helsingin saaristoa ja lähisaaria tulisi avata enemmän kaupunkilaisten virkistykäyttöön ja retkeilyyn. Vallisaari on hyvä esimerkki. Tämä edellyttää kulkuyhteyksien parantamista saaristoon niillekin joilla ei ole mahdollisuutta veneilyyn. Helsingin ei tule luopua esim. Kaunisaaresta, joka on tärkeä retkeilykohde helsinkiläisille.

Kaupunkia suunnitellaan turvalliseksi kaikille. Kaikilla tulisi olla turvallista liikkua työhön, kouluun ja harrastuksiin. Helsinki on myös lasten ja nuorten kaupunki. Kaupunkisuunnittelun lähtökohdaksi on otettu kävely, joukkoliikenne ja pyöräily, jatketaan tätä työtä. Keskeisiä katuja voisi muuttaa kantakaupungissa ja asuinalueilla hidaskaduiksi, kuten esim Berliinissä ja Amsterdamissa on tehty. Niissä on autoilukin rajatusti sallittua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s