Kaupunkiaktivismin historiaa YLE Radio 1

Alistumattomuuden aikalaishistoriaa -sarja esittelee kaksitoista erilaista uudistajaa tai innostajaa. Heitä yhdistää alistumattomuus: he ovat sitkeästi puurtaneet jonkin idean eteen, ja kaikki ovat tuottaneet yhteisölleen jotain hyvää.

Lähes jokainen radiosarjan henkilöistä ideoineen on kohdannut väheksyntää ja toppuuttelua. Lopulta he ovat saaneet tuulta siipiensä alle ja seuraajia taakseen. Vuonna 1990 talonvaltausliikkeenä  toimintansa aloittanut Oranssi ry on helsinkiläinen nuorisotyötä tekevä järjestö, jonka toiminnan tarkoituksena on ylläpitää ja kunnostaa nuorisoasuntoja sekä tukea päihteetöntä kulttuuri- ja kansalaistoimintaa.

Yhteisöpedagogi, nuorisotyöntekijä, talovaltausaktiivi ja pitkäaikainen Oranssi ry:n toiminnanjohtaja  Vesa Peipinen on ollut mukana liikkeessä sen alusta asti. Hän kirjoittaa paraikaa Oranssin historiaa. Kommentaattorina professori Panu Lehtovuori.

Ohjelman on toimittanut Tiina Harpf.

Ohjelma löytyy täältöä: http://areena.yle.fi/radio/2239711

YLE Radio 1 will send on Monday June 2 at 5.40 pm. a program about urban activism and place-based development. Program is focussing on Vesa Peipinen and Oranssi. The programme is called ”Alistumattomuuden aikalaishistoriaa”.

Kategoria(t): community building, kaupunkiaktivismi, kaupunkikulttuuri, kaupunkisuunnittelu, kaupunkiympäristö. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s