Merkintöjä Berliinistä: Mehr Ruhe im Kneipenviertel

Berliner Zeitung uutisoi tänään että Friedrichshain-Kreuzbergin alueella tietyillä kesäikaan turistien suosimilla katualueilla rajoitetaan ravintoloiden määrän kasvua. Näille alueille ei saa enää tulevaisuudessa perustaa uusia ravintoloita ja asuntojen muuttaminen ravintoloiksi kielletään.

Pormestari Frank Schultzin (vihr) mukaan tällä halutaan estää näiden alueiden monokulttuuristuminen, lähipalvelujen häviäminen sekä turvata kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tarjonta ja paikallisten asukkaiden asumisrauha ja asuinalueiden monimuotoisuus. ”Wir möchten, dass die Vielfalt eines Kiezes erhalten bleibt und keine Monokultur von Kneipen entsteht“.

Näitä alueita ovat esimerkiksi Simon-Dach Strassen, Bergmannstrassen, Falckensteinstrassen ja Ostkreuzin alueet. Vuokrien nousu, gentrifikaatio ja kaupunkiturismin kielteiset seuraukset ovat olleet ajankohtaisia keskustelunaiheita Berliinissä pitkin syksyä.

SONY DSC

Kategoria(t): Berliini, kaupunkisuunnittelu. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s