Merkintöjä Berliinistä: Pakolaisten talonvaltaus

Mielenosoitukset, jossa on vaadittu parempaa pakolaispolitiikkaa Saksaan, ovat jatkuneet Berliinissä pari kuukautta. Mielenosoitus alkoi lokakuun alussa, kun pakolaiset tekivät kuudensadan kilometrin marssin Würzburgista Berliiniin. Pakolaiset ovat leiriyneet Brandenburgin portilla ja Kreuzbergin Oranienplatzilla.

Leireistä on uutisoitu pitkin syksyä. Talven ja pakkasten tullessa olot leireissä ovat hankalat. Berliner Zeitung uutisoi tänään että Kreuzbergissa on vallattu vanha koulu pakolaismielensoittajien majoituspaikaksi. Friedrichsschein-Kreuzbergin pormestari Franz Schulz (Grüne) tiedotti että n. 100 valtaajaa saavat majoittua koulussa ainakin ensi tiistaihin asti kaupunginosavaltuuston kokoukseen asti, jolloin pohditaan jatkoa.

Kategoria(t): Berliini, kaupunkiympäristö. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s