Helsinkiläisen kaupunkitoiminnan arkistointia

Olen saanut vihdoin järjestettyä pitkäaikaisen työnantajani kansalaisjärjestö Oranssin arkiston luovutuskuntoon. Arkisto toimitetaan Kansan Arkistoon. Oranssin toiminta kahdenkymmenen vuoden aikana sisältää talonvaltauksia, rakennussuojeluhankkeita, asumisprojekteja, kaupunkikulttuuria. Arvioisin että arkisto sisältää kohtuullinsen siivun suomalaista kaupunkitoiminnan historiaa.

Muutenkin mainio paikka tuo Kansan Arkisto. Arkisto on vasemmistolaisen työväenliikkeen ja kansalaisjärjestöjen keskusarkisto. Arkisto kokoaa ja tallentaa kansalaisjärjestöjen, työveänliikkeen ja työväestön historiaan liittyvää aineistoa. Arkistossa Oranssin aineisto järjestetään ja luetteloidaan. Arkisto palvelee tutkijoita, opiskelijoita  ja muita tiedontarvitsijoita.

Arkistoja voi myös täydentää myöhemmin, jos sinulla on Oranssin toimintaan liittyvää aineistoa, valokuvia tms. nurkissa, niin ota yhteyttä!

Kategoria(t): kaupunkiaktivismi, kaupunkikulttuuri, rakennussuojelu. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s