Säästäkää Kumpulanlaakso!

Kaupungin liikennesuunnittelijat haluaisivat rakentaa joukkoliikennekadun läpi Kumpulanlaakson viheralueen. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa jo toisen kerran, koska ympäristöviranomaiset eli Uudenmaan ELY-keskus pitää ehdotusta hankkeena joka tuhoaisi Kumpulanlaakson kulttuurihistorialliset arvot. Olen samaa mieltä.

Yleiskaavassa pääosa Vallilanlaakson alueesta on merkitty kulttuurihistoriallisesti, rakennustaiteellisesti ja maisemakulttuurin kannalta merkittäväksi alueeksi. Miksi tämä hanke halutaan sitten tehdä?

Hanketta perustellaan sillä että joukkoliikennekatu on tarkoitus rakentaa entisen satamaradan paikalle. Pöllömpikin ymmärtää että kaksisuuntaiselle bussiliikenteelle tarkoitettu asvaltoitu katu ei mahdu noin ahtaalle alueelle. Uuden kadun rakentaminen vaatii raskasta rakentamista, joka muuttaisi koko alueen luonteen. Tämä todetaan kaupunginhallituksen esityslistallakin. Näin kallis investointi pelkästään Kumpulan kampuksen tai bussiliikenteen tarpeisiin on liian kallis. Mistä on kyse?

Halutaanko Kumpulanlaakson joukkoliikennekatu asemakaavaan jotta Hermannin rantatien jatko Mäkelänkadulle ja Pasilaan olisi mahdollista joskus tulevaisuudessa. Muuten on vaikea ymmärtää esimerkiksi sitä miksi Hämeentien sillan eteläpuolella oleva arvokas tontti on jätetty joutomaaksi. Asian voi todentaa valokuvista. Joukkoliikennekatu maksaa 10-15 miljoona euroa. Tälle rahalle löytynee parempiakin käyttökohteita kuin puiston päällystäminen asvaltilla.

Kadun sijaan voisi rakentaa viherratikkalinjan joka kulkisi Hakaniemi-Kalasataman kautta Pasilaan ja vaikka siitä Ruskeasuolle ja Pitäjänmäkeen. Ratikan reitin ei tarvitsisi kulkea poikki herkän Kumpulanlaakson vaan muitakin vaihtoehtoja tulisi tutkia.

Lisäys 7.6.2012: Valtuusto hylkäsi Vallilan joukkoliikennekadun asemakaavan 6.6.2012 äänin 42-42 (puheenjohtajan ääni ratkaisi).

Kategoria(t): kaupunkikulttuuri, kaupunkisuunnittelu, kaupunkiympäristö. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s