Hitas-asunnoilla keinottelu tulee estää

Näyttää siltä että hitasasuntoja on myyty vastoin hitasjärjestelmän henkeä sijoittajille. Hintasääntelyn eli hitaksen piirissä olevia uusia asuntoja on tarjottu vuokralle Arabianrannassa heti niiden valmistumisen jälkeen. Vuokraaminen sinänsä on sallittua ja tulee ollakin eri elämäntilanteissa. Keinotteluun pitää kuitenkin puuttua.

HITAS-varausehdoissa on seuraava teksti: ”Asuntojen luovutuksessa tulee etusijalle asettaa sellaiset asunnontarvitsijat, jotka itse tai joiden perheenjäsenet muuttavat asuntoihin asumaan. Perheasunnoiksi suunnitellut asunnot tulee osoittaa ensisijaisesti lapsiperheille”.

Tämä ehto koskee kaikkia hitastaloja ja velvoittaa rakennuttajia. Hitasasunnot on tarkoitettu kohtuuhintaisiksi omistusasunnoiksi ostajille jotka muuttavat niihin itse. Asuntojen valuminen sijoittajille on kestämätön tilanne ja hitasjärjestelmän henkeä vastaan. Ongelma on edessä uusilla alueilla, joissa markkinahinnan ja hitashinnan ero on suuri.

Hitasasuntojen vuokrausta ja myyntikäytäntöjä pitää tarkastella uudelleen ja sääntöjä muuttaa tarpeen mukaan.

Kategoria(t): asuntopolitiikka, kaupunkisuunnittelu. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s