Kaupungin vuokra-asunnoilla on merkitystä

Helsingin kaupunki on merkittävä vuokra-asuntojen rakentaja ja omistaja. Joka kuudes helsinkiläinen asuu kaupungin omistamassa vuokra-asunnossa. Asuntoja on 57.000, joista suurin osa on arava-vuokrataloja ja loput vapaarahoitteisia asuntoja.

Kaupungin kannattaa jatkossakin ylläpitää kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja, niitä kannattaa rakentaa myös lisää. Arava-vuokra-asuntojen vuokrat ovat omakustanteisia ja ne tasapainottavat vapaiden markkinoiden korkeita vuokria.

Kaupungin vuokra-asunnot ovat tärkeitä asumisuraansa aloittaville nuorille ja nuorille perheille. Yli 60% kaupungin asuntoa hakevista on alle 35-vuotiaita.

Helsinki on noudattanut tasa-arvoista asuntopolitiikkaa ja vuokra-asuntoja on rakennettu kaikille asuinalueille. Kansainvälisessä tarkastelussa Helsinki on pärjännyt hyvin, asuinalueiden eroja on pystytty tasaamaan.

Helsingin kaupungilla on paljon asumisen osaamista, joka nyt on hajallaan eri sektoreilla hallinnossa. Se kannattaisi koota yhteen virastoon. Myös asuntojen markkinointi kannattaisi keskittää, jolloin kaupungilta asuntoa hakevat voisivat asioida yhdessä paikassa. Asunnon hakijoillehan on yhdentekevää mikä on asunnon hallintamuoto, kunhan asunto miellyttää ja vastaa tarpeita.

Kategoria(t): asuntopolitiikka, kaupunkisuunnittelu, kaupunkiympäristö. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Kaupungin vuokra-asunnoilla on merkitystä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s